On-site experiment at Hachobaru Geothermal Power Station, Oita, Japan (April 2021)

In this on-site experiment, we aim to establish e new and simple method in predicting the formation of silica scale in a geothermal power plant. For that, we immersed several types of plate samples as a model of pipe surface on which silica scale will attach and grow. We then observe the early stage of silica scale formation using various advanced analytical methods.