On-site experiment at Hachobaru Geothermal Power Plant, Oita, Japan (December 2020)

The mixing of high silica content of neutral geothermal water and high iron content of acid geothermal water can potentially cause a severe silica scale problem inside the pipeline. Therefore, we conducted on-site mixing experiments to study the polymerization of silicic acid and its adsorption on the surface of silica gel. This study is important to simulate the formation of silica scale inside the pipeline for geothermal power generation. In addition, we also examine several regents that are potentially able to prevent the formation of silica scale in a high iron, high silica content geothermal water.