On-site experiment at Yamakawa Geothermal Power Station, Kagoshima, Japan (February 2021)

The utilization of acid geothermal water has its own challenge, such as the corrosion potential, and deposition of iron-silicate scale from iron-rich acid geothermal water. This onsite experiment was carried out to study the removal method of iron from acidic geothermal water and its effect to the polymerization behavior of silicic acid in geothermal water.